In this article, you will get all information regarding Гледката на председателя на Камарата: В Дулут възможността чука толкова силно, колкото винаги – Duluth News Tribune – GR News

Търговската камара на Duluth Area се гордее, че е една от най-големите камари в щата, обслужваща повече от 1000 членове. Нашият отпечатък в Североизточна Минесота ни позволява да бъдем влиятелна регионална камара, застъпваща се за инвестиции и политики, които са от полза за нашата икономика и общност. Нашата камара е носител на награди, призната е в индустрията и е акредитирана. Имаме невероятен набор от програми и събития, които са от полза за всички – от собственици на малък бизнес до лидери в нашите най-големи сектори. По индустриален стандарт ние се считаме за „напълно изградена“ камера.

И все пак за нашия борд на директорите, нашия персонал и за мен беше ясно, че можем — и трябва — да правим повече в подкрепа на нашите членове.

2023 кристална топка.jpg

Гари Мидър / Duluth News Tribune

През 2023 г. ще работим с нова стратегическа рамка, която определя нашия обхват на работа в три основополагащи стълба: бизнес условия, икономическо развитие и напредък на общността. Под всеки ще поставим добавен фокус върху политиката и застъпничеството за нашия бизнес и общност.

Бизнес условията трябва да бъдат подготвени за това, което може да бъде невероятни две години на развитие. След разширяването на медицинския район, потенциалното преместване на Медицинския факултет на Университета на Минесота-Дулут Кампус, инвестиции в модерна авиация, разширяване на търговията на дребно, голямо търсене в хотелиерството, растеж на производството, нашето пристанище от световна класа и всички поддържащи индустрии, ние трябва да намерят начини да ускорят настаняването и грижите за децата, за да отговорят на изискванията на работната сила. За да направим това, ние продължаваме да работим с града за подобряване на разрешителните, строителните услуги и процеса на инспекция. Освен това знаем, че се нуждаем от растеж на данъчната база, за да осигурим необходимото облекчение на данъкоплатците в нашия район.

Трябва да започнем да мислим по-широко, когато оценяваме икономическото развитие на региона Дулут. Естествена красота и удобства, разнообразна местна икономика и приключенски и предприемачески дух се събират в Дулут, за да донесат несравнима възможност.

Има осезаема енергия около новите лидери и предприемачи, които нашият град посрещна наскоро. Камарата се гордее, че има място в коалицията за икономическо развитие, както и в одита за икономическо развитие на града. Този тип координирано и агресивно икономическо развитие е от ключово значение за бъдещето на растежа на данъчната основа и трябва да бъде приоритизирано — както за да се възползват от възможностите, така и за справяне с предизвикателствата.

Напредъкът на общността е област, в която камарата и бизнес общността трябва да бъдат агенти на промяната. Твърде дълго нашата общност беше неприветлива, причинявайки болка на семействата и недостиг на работна сила за бизнеса. През 2023 г. ще видите камарата да засилва усилията ни в подкрепа на многообразието, справедливостта и приобщаването. Ще продължим да предоставяме допълнителни събития и ресурси на Ангажимент за промяна. Ще видите умишлена промяна в нашето програмиране, за да гарантираме, че гласовете на масата отразяват лидерството и разнообразието на този регион. Ние сме много развълнувани, че сега имаме благотворителна фондация заедно с нашата камара, която да помогне в подкрепа на тези усилия.

Последната област, в която ще видите разширени усилия, е нашата политика и застъпническа работа. Осъзнаваме, че трябва да бъдем гласът на бизнеса и общността на местно, щатско и федерално ниво. За да продължим това, сега имаме място в Съвета на директорите на Търговската камара на Минесота, представляващ северната половина на Минесота. Това място ще ни позволи да имаме повече влияние върху политическите решения в цялата страна. Сега повече от всякога ще видите камарата да представлява най-добрите интереси на нашия регион.

Възможността чука толкова силно, колкото никога досега за нашия район. Време е да отговорим на това обаждане и да станем най-добрата версия на Дулут и Североизточна Минесота, която можем.

Мат Баумгартнер е президент на

Областна търговска камара на Дулут

. Той написа това по покана на страницата News Tribune Opinion.

Baumgartmer_Matt_Low-Res-1-240x300.jpg

Мат Баумгартнер

СЕРИАЛ ЗА ГОДИНА НАПРЕД
Страницата News Tribune Opinion отново тази година помоли лидерите на общността и експертите в областта да се вгледат в кристална топка и да споделят какво може да донесе 2023 г. Тази колона е част от тази серия.
Неделя, 25 декември — Икономика на Северна земя
Понеделник, 26 декември — Бизнес
Вторник, 27 декември — Туризъм
Сряда, 28 декември — Град Дулут
Четвъртък, 29 декември — Окръг Сейнт Луис
Петък, 30 декември — Държавни училища в Дулут
Събота, 31 декември — Законодателен орган на Минесота
Неделя, 1 януари – Център на Дулут
Понеделник, 2 януари — Обществена безопасност
Вторник, 3 януари – DC