In this article, you will get all information regarding Година след депортирането: Джокович кацна и влезе в Австралия без инциденти

Година по-малко от няколко дни по-късно, историята на Новак Джокович е напълно различна в началото на новия тенис сезон.

Той пристигна в Австралия тази вечер, влезе в страната безпроблемно с виза, предоставена автоматично поради поканата и квотата му за Australian Open, и вече е в хотела си в Аделаида.

На 1 януари в този град ще започнат неговите мачове от турнира от категория ATP 250, където големи съперници ще станат Феликс Оги-Алиасиме, Даниил Медведев, Андрей Рубльов и други топ играчи.

Джокович беше изгонен от страната и отведен в хотел за нелегални имигранти преди година, когато дойде да загрее преди Australian Open. Причината е, че той не е бил ваксиниран срещу коронавирус, което според тогавашните закони на страната не му е давало право да влиза в нея. След това сагата измести всички останали новини от първа страница, като продължи цяла седмица.

И в крайна сметка Джокович беше депортиран, не игра в Мелбърн и не можа да защити титлата си.

Сръбският тенисист получи забрана за влизане в Австралия до 2025 г., но министър Андрю Джайлс, който я подписа през януари 2022 г., я отмени в края на ноември тази година.

И така, днес Ноле пристигна без проблеми и се установи в Аделаида.

„Надявам се, че феновете тук ще дадат на Джокович топлото посрещане, което заслужава“, коментира Крейг Тайли, директор на Australian Open. Приветстваме го в Австралия. Това, което е било в миналото си остава там. Поне така е. Надявам се. Новак е играчът, който всички в Мелбърн очакват да видят на корта. Той е деветкратен шампион и това казва всичко.”

Джокович се стреми да изравни титлите от Големия шлем на върха в класацията, където в момента изостава от Рафа Надал от 21-во до 22-ро място. На 16 януари стартира първият турнир от Шлема за годината – този в Мелбърн.

Година след депортирането: Джокович кацна и влезе в Австралия без инциденти

For more visit computernetworktopology.com

Latest News by computernetworktopology.com