In this article, you will get all information regarding Дворецът Ашим Асан е разрушен след делото в Страсбург

Впечатляващ дом на известен турски лидер Ашим Асанкойто преди това оглавяваше фонда “прав път”, частично съборен. До този момент са били премахнати етаж и половина от четириетажна жилищна сграда на ул. “Бургас” в Пловдив. ферма Аджисан.

Борбата на Ашим Асан да спаси къщата – една от най-луксозните в района, продължи години наред. Синът му дори организира жива блокада през май тази година, когато местните власти се опитаха да го съборят. Сега Ашим твърди, че блъскането е започнало на 23 декември, докато е бил на почивка в Германия.

„Всички органи потвърдиха, че сградата е незаконна и трябва да бъде съборена“, каза той пред „Марица“. кметът на район Централен Георги Стаменов. Работниците започнаха разрушаването на 23 декември, продължават и сега, като се очаква сградата да бъде напълно разрушена в началото на януари.

Заповедта за събаряне от район “Централен” е издадена през 2016 г. „Беше обжалвано, но беше потвърдено от Административния съд и след това от Върховния съд. Страсбургно все пак спечелихме делото. Законът е еднакъв за всички, така че вече не можем да правим компромиси“, подчерта областният аким.

Георги Стаменов допълни, че преди да се пристъпи към събарянето на къщата, назначената с негова заповед комисия е описала подробно всички точки. Правят се и снимки, за да няма съмнение на собствениците, че нещо е изгубено, повредено или откраднато.

Къщата на Ашим Асан е построена без одобрена строителна документация и част от нея е обект на улична регулация. Това са груби нарушения, категоричен е Георги Стаменов. Тази година това е четвъртата сграда, която се събаря в квартал Аджисан. Общо 6-7 обекта са обявени за незаконни и са им наложени санкции.

Стаменов припомни, че по време на строителството се издава скица с виза, одобрява се проектът и едва след това се получава разрешение за строеж.

Полицията следи за реда по време на събарянето.

снимка: Валентина Билярева

Дворецът Ашим Асан е разрушен след делото в Страсбург

For more visit computernetworktopology.com

Latest News by computernetworktopology.com