In this article, you will get all information regarding Известният журналист си отиде.

Почина Грациела Ингелска, журналист от програма „Христо Ботев“, почина БНР, където дълги години работи като радиоводеща и редактор. Професионалният й път е свързан и с Българската телеграфна агенция (БТА).

Опелото ще се извърши на 27.11.2022 г. (неделя) от 12:30 ч. в храм „Преображение Господне“ в София, кв. Лозенец.

Грациела Ингелска е родена на 24 април 1960 г. в София. През 1979 г. завършва средното си образование в колежа по печат и фотография Julius Fucik със специалност Технология на подготвителния процес за офсетов печат. В продължение на две години, от 9 юни 1980 г. до 16 ноември 1982 г., работи като фотограф в Държавната печатница „Офсетограф“.

Започва работа в Българската телеграфна агенция на 17 ноември 1982 г. като лаборант в редакцията на “Пресфото”. През 1991 г. завършва Факултета по български филологии на СУ „Св. Климент Охридски“, след което става кореспондент в редакцията на „Вътрешна информация“, където работи от 19 август 1991 г. до 27 април 1998 г.

Работила е в БНР като водещ и програмен редактор в програма „Христо Ботев“, била е и парламентарен кореспондент и редактор на сутрешния блок на програмата.

През годините тя пише разкази, есета и пътеписи, които са публикувани в различни вестници.

Source

Известният журналист си отиде.

For more visit computernetworktopology.com

Latest News by computernetworktopology.com