In this article, you will get all information regarding Киев защити новия посланик в София – Политика

Министерството на външните работи на Украйна подкрепи назначаването на Олеся Илашчук за посланик на Киев в София.

Властите в Киев казаха, че тя има необходимата квалификация.

Изявлението дойде в отговор на няколкодневни публикации в руски и украински медии, в които Илащук се представяше като сексолог и семеен терапевт, а в някои публикации се говори и за образуването на наказателно дело за продажба на диаманти от Сиера Леоне на компанията, в която са работили.

Указ на президента Владимир ЗеленскиВладимир Зеленски е украински художник, сценарист, продуцент и политик. Владимир да замени предишния първи дипломат на Киев Виталий Москаленко, беше обявено в края на миналата седмица.

В днешното сутрешно изявление на Министерството на външните работи на Украйна Олеся Илашчук е завършила с отличие факултета по регионално управление на Факултета по история, политически науки и международни отношения на Чернивския национален университет „Юрий Федкович“ със степен по регионално управление. Тя е специалист по международни отношения, преводач и владее английски език.

Зеленски назначи нов украински посланик в София

Българското правителство одобри без резерви кандидатурата на Илашчук, се казва в съобщение на министерството, като се допълва, че назначаването на дипломати, които не са кариерни за посланици, е обичайна международна практика, пише Новини, бг.

Украинското външно министерство призова новият посланик да се оценява въз основа на резултати, а не на интерпретации и изображения.

Росица Валентинова

2825
24