In this article, you will get all information regarding Мика Зайкова разказа защо ИТН не е в парламента. голямо предупреждение

„Те плащат скъпо за истината. Затова ни няма (в парламента, б.р.), защото имаме лошия навик да казваме истината.” Това каза Мика Зайкова от „Има такъв народ” в интервю за БНТ.

„Ако искахме да сме там, пак щяхме да сме в коалиция и да вземаме от различни хора. Вместо да купуваме евтин газ, щяхме да купим скъп газ и да разделим парите, но не го направихме. временна газ, но доста по-скъпа”, коментира тя.

Според Зайкова инфлацията у нас е особена, а лекът за нея са инвестициите. Според икономиста техниката и технологиите в България са на нивото от 50-те години на миналия век, защото 92% от бизнеса е от малки и средни предприятия. Мика Зайкова посочи още, че тази година сме похарчили 825 млн. лв. за капиталови разходи.

“Мога да се обидя на младите господа от “Продължи смяната”, но те не знаят какво е държава, но искат да я управляват. Съжалявам, но така не се управляват финанси и държава като България, което има нужда от инвестиции.За първото полугодие имаме минус 532 млн. евро чуждестранни инвестиции”, каза тя.

Има нужда от повишаване на минималната работна заплата, защото сега тя е 8%, а инфлацията е 18%, подчерта Зайкова. Според нея в Европа се очертава сериозна рецесия: „Италия е фалирала страна, не може да изплати вътрешния си дълг. 11 държави, включително Германия, имат ръст на дълга от над 60%, някои дори над 100. Ние сме добре. засега – 29,2%, но ще започнем бързо да вървим към 40%. Когато обещаваш пари на майки, пенсионери, бедни и като бъркаш социалното подпомагане с пенсионната система, всичко се обърква“, коментира тя.

Попитайте г-жа Велкова (служебен министър на финансите Росица Велкова, б.р.) какво е състоянието на бюджета и тя ще ви каже, че пари няма, коментира Мика Зайкова. Според нея цените на храните за последното тримесечие са се повишили с 24%, водата – с 40%.

„Планът за възстановяване ще ни донесе 13 милиарда евро, не знам кога. Ако сега не направим правителство и не приемем тези 22 закона, няма да видим нито цент. Друго е, че той удобно премълча, че от 2023 г. няма да имаме регулирани цени, тоест ще плащаме тока вкъщи, колкото струва, а не колкото ни казаха от КЕВР.”Мика Зайкова разказа защо ИТН не е в парламента. голямо предупреждение

For more visit computernetworktopology.com

Latest News by computernetworktopology.com