In this article, you will get all information regarding Милош Земан: Русия ще изтегли войските си от Украйна – Русия

Чешкият президент Милош Земан призова за допълнителна подкрепа за Украйна, включително военна, и каза, че това в крайна сметка ще доведе до изтегляне на войските на Русия от Украйна, предава ДПА, цитирана от БТА.

Всичко по темата:

Руска инвазия в Украйна 8695

„Сигурен съм, че натискът от свободни страни рано или късно ще принуди Русия да напусне територията на Украйна“, каза Земан в традиционното си коледно обръщение.

Украински техници бяха обучени да ремонтират немски гаубици в Литва

Държавният глава отбеляза, че винаги е бил за правилните икономически отношения между Прага и Москва, особено що се отнася до енергийните доставки.

„Сега обаче сигурността на света, както и на Чешката република, са под заплаха“, каза Земан. „В такива ситуации икономическите интереси избледняват на заден план, а сигурността е поставена на преден план“, добави той.

Преди атаката на Русия срещу Украйна Земан беше смятан за противник на строгите европейски санкции срещу Москва и често беше критикуван като “проруски”.

Това беше последното коледно обръщение на Земан като държавен глава. Той е на поста за втори мандат и няма право да се кандидатира отново на президентските избори, които ще се проведат на 13 и 14 януари.

Валерий Зайцев

3666
267Милош Земан: Русия ще изтегли войските си от Украйна – Русия

For more visit computernetworktopology.com

Latest News by computernetworktopology.com