In this article, you will get all information regarding Продажбите на дребно скачат със 7,6% по време на критичния празничен пазарен сезон – GR News

Продажбите на дребно скочиха със 7,6% по време на критичен празничен сезон който продължава от 1 ноември до Бъдни вечер, според Mastercard SpendingPulse, който проследява продажбите във всички видове плащания.

Американците избраха да се хранят навън по време на празниците, като разходите в ресторанта са се увеличили с 15,1% през същия период от време през 2021 г. Дрехите са се повишили с 4,4%, докато продажбите в магазините са се повишили с 6,8%, а онлайн продажбите са се повишили с 10,6%.

празнично пазаруване

Купувачи на Market Street в Сан Франциско, Калифорния, САЩ, във вторник, 29 ноември 2022 г. Американските търговци на дребно постигнаха скромен растеж през уикенда Черен петък с големи отстъпки, които примамиха купувачите, търсещи отсрочка от упоритата инфлация. Фотограф: Дав (Дейвид Пол Морис/Блумбърг чрез Getty Images / Getty Images)

Електрониката и бижутата поевтиняха съответно с 5,3% и 5,4%.

“Тази ваканция сезонът на дребно изглеждаше различно от миналите години”, каза в изявление Стив Садов, старши съветник в Mastercard и бивш главен изпълнителен директор на Saks Incorporated. “Търговците на дребно направиха големи отстъпки, но потребителите разнообразиха ваканционните си разходи, за да се приспособят към нарастващите цени и апетита за преживявания и празнични събирания след пандемия.”

Празнични разпродажби

Купувачи и туристи се разхождат пред универсалния магазин Saks Fifth Avenue в Ню Йорк на 21 декември 2022 г. (Ед Джоунс/AFP чрез Getty Images / Getty Images)

Увеличението от 7,6% бележи по-бавен темп от увеличението от 8,5% през 2021 г., но е по-високо от очаквания процент от 7,1% на MasterCard.

ПОЗВОЛЯВАНЕТО НА ПОДАРЪЦИ ПО ПРАЗНИЦИТЕ СТАВА ПО-ТРУДНО ЗА МНОГО АМЕРИКАНЦИ, КОНСТАТИРА АНКЕТА

Mastercard SpendingPulse измерва онлайн продажбите и продажбите в магазини за всички плащания, с изключение на автомобилната индустрия, и не се коригира спрямо инфлацията, която натежава върху потребителите тази година.

Празнични разпродажби

Хората минават през търговския център The Grove по време на празничния сезон за пазаруване, три дни преди Коледа, на 22 декември 2022 г. в Лос Анджелис, Калифорния. (Марио Тама/Гети изображения/Гети изображения)

НАТИСНЕТЕ ТУК, ЗА ДА ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА FOX BUSINESS

Инфлацията удари 7,1% миналия месецспад от най-високото ниво за годината от 9,1% през юни, но все още три пъти по-високо от средното ниво преди пандемията.

„Инфлацията промени начина, по който потребителите в САЩ подходиха към празничното си пазаруване – от търсене на най-добрите оферти до правене на компромиси, които разтягаха бюджетите за подаръци“, каза в изявление Мишел Майер, главен икономист за Северна Америка към Mastercard Economics Institute.

Продажбите на дребно скачат със 7,6% по време на критичния празничен пазарен сезон – GR News

For more visit computernetworktopology.com

Latest News by computernetworktopology.com