In this article, you will get all information regarding Украйна: Ожесточени боеве се водят над източния град Бахмут – Русия

Руските военни се борят за контрол над град Бахмут в Източна Украйна, но нашите войски им нанасят големи загуби. Това каза прессекретарят на Източната група на въоръжените сили на Украйна Сергей Черватко, предаде ДПА, позовавайки се на БТА.

Всичко по темата:

Руска инвазия в Украйна 8689

Според него най-малко 50 руски войници са загинали в ожесточени битки. Броят на ранените руски военнослужещи е 80 души. Тези данни обаче не могат да бъдат проверени от независими източници. Бахмут се възприема като критична точка на фронта в Източна Украйна. Пробивът на руските сили ще им позволи да проникнат дълбоко в тила на украинските позиции.

В същото време ръководителят на администрацията на Луганска област Сергей Гайдай каза, че при атаката на Бахмут, заедно с редовните руски сили, са победени наемниците на Вагнер и чеченските бойци, изпратени от чеченския лидер Рамзан Кадиров. „Те искаха да покажат на дядото от бункера (Владимир Путин) на какво са способни, но засега губят само хиляди войници, които ще останат там завинаги“, каза Хайдай.

Шефът на Вагнер се изказа остро срещу руските олигарси

Междувременно украинските въоръжени сили съобщиха, че най-малко 70 руски офицери са били ранени при нападение срещу руски команден пункт в района на Херсон в Южна Украйна. Нападението е извършено от украинските сили за сигурност по време на военен тренировъчен лагер в село Забарино. Не се знае колко хора са убити там.

Украински бойци многократно са атакували руски командни центрове и постове от началото на руската инвазия в Украйна, засичайки радиокомуникации или мобилни телефонни мрежи.

Валерий Зайцев

3058
0Украйна: Ожесточени боеве се водят над източния град Бахмут – Русия

For more visit computernetworktopology.com

Latest News by computernetworktopology.com