In this article, you will get all information regarding ISW: Путин иска да се разбере със Запада за сметка на Украйна

Противно на някои съобщения, руският президент Владимир Путин не е предложил на Украйна преговори 25 декември. В телевизионно интервю Путин каза, че не смята, че войната се приближава до „опасна граница“ и отбеляза, че Русия няма друг избор освен да продължи да защитава своите граждани, преди да каже, че Русия е „готова да преговаря с всички страни“, участващи в войната. конфликт.

Това се посочва в ежедневния анализ на ситуацията в Украйна на Института за изучаване на войната (IVV).

Путин не е говорил директно за това. Русия е готова да води преки преговори с Украйна, вместо това подкрепи фалшивата си история, че Украйна, която той просто нарече „другата страна“, е осуетила дипломатическите усилия на Русия преди инвазията. Говоренето на Путин за преговори се съсредоточаваше върху предполагаеми дискусии със Запада, а не с Украйна, и отразяваше постоянните му обвинения, че Украйна е просто западна пионка без реална власт.

Чешкият президент прогнозира: Путин ще напусне Украйна

Ключово коледно послание от Милош Земан

Това твърдение не беше отклонение от тази риторична линия. Путин каза още, че според него Русия “действа в правилната посока”, като посочи, че не е поставил сериозни условия за преговори и това е всичко.все още готов да преследва своите максималистични цели.

Изявлението на Путин от 25 декември е част от умишлена информационна кампания, целяща да подведе Запада и да принуди Украйна към предварителни отстъпки. Кремъл не публикува пълния препис на интервюто на Путин на официалния си уебсайт, в отклонение от обичайния си модел, може би за да облекчи изкривяването на пълното изявление на Путин, първоначално излъчено на руски, и за да подчертае неясното му изявление относно разговорите. Използването от Кремъл на откъс от коледно интервю също може да бъде отговор на скорошно Реч на президента на Украйна Володимир Зеленски пред Конгреса САЩ в разгара на празничния сезон.

Депутат от руския регионален парламент, който критикуваше Путин, падна от прозорец в Индия

Депутат от руския регионален парламент, който критикуваше Путин, падна от прозорец в Индия

Обмисля се самоубийство

Вероятно Путин се притеснява от липсата на подкрепа за неговата война в Украйна сред елита и може би от създаването на информационни условия за национализация на собствеността им. Путин посочи, че в Русия има хора, които действат само в собствените си интереси, отговаряйки в интервю относително положително, когато го попитаха за чувствата му относно участието на Русия във войната. Путин добави, че 99,9% от руснаците биха пожертвали всичко за Родината. Пряката критика на Путин от страна на някои членове на обществото предполага, че той е фокусиран върху онези, които не подкрепят напълно войната, а не върху тези, които я подкрепят.

Путин направи подобни твърдения миналата седмица, като отбеляза, че някои бизнесмени източват руски пари представляват “опасност” за Русия. Забележките на Путин дойдоха и в момент, когато Държавната дума на Русия се готви да внесе законопроект за повишаване на данъчните ставки за руснаци, избягали от страната след стартирането на “специална военна операция”, вероятно като наказание за избягване на военни действия. Кремъл вероятно ще използва данъчните приходи, за да финансира войната си в Украйна.

Украинските удари по легитимни военни цели далеч зад руските линии продължават да предизвикват невралгия в руската военна блогинг общност. В нощта на 25 декември и сутринта на 26 декември руски източници започнаха да съобщават за експлозии близо до военновъздушната база Енгелс в Саратовска област.

Путин: Русия е готова за преговори, но Киев и съюзниците му не искат диалог

Путин: Русия е готова за преговори, но Киев и съюзниците му не искат диалог

Русия действа в правилната посока и защитава националните си интереси

Това съобщиха от украинското разузнаване. висш руски офицер, свързан с групата Вагнерназначен за командир на Западния военен окръг (ЗВО). На 26 декември Главното управление на военното разузнаване на Украйна (ГУР) обяви назначаването на бившия началник на щаба на Източния военен окръг генерал-лейтенант Евгений Валериевич Никифоров за нов командир на Западния военен окръг на Русия. командва Западната група войски на Русия в Украйна от командния пункт в Богучар, Воронежска област.

Генерал Никифоров има боен опит от 2014 до 2015 г. като командир на части на ЧВК “Вагнер” в Донбас.

Руските и украинските сили продължават настъпателни операции на линията Сватово-Кремина.

Украински източници съобщават, че украинските войски се бият край Кременная.

Руски източници твърдят, че руските сили са имали ограничен успех североизточно от Бахмут.

Руските сили продължават наземните атаки в западните покрайнини на Донецк.

WSJ: Путин крие лоши новини, готов е за дълга война

WSJ: Путин крие лоши новини, готов е за дълга война

Докладите до него често са “филтрирани”

Украински военни представители посочиха, че руските сили може да концентрират някои неуточнени сили за настъпателни или демонстративни действия в района на Запорожие и че руските сили се опитват да проведат малки разузнавателни операции с цел достигане до десния бряг на Херсонска област.ISW: Путин иска да се разбере със Запада за сметка на Украйна

For more visit computernetworktopology.com

Latest News by computernetworktopology.com